Open Monumentendag

Op 14 en 15 september a.s. is het weer Open Monumentendag. Laat u deze dagen verrassen door bekend een onbekende monumenten! Het thema dit jaar is Plekken van Plezier. Binnen de plaatsen waar mensen voor hun vermaak naartoe gingen en gaan kunnen vijf categorieën worden onderscheiden: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Tot ‘plekken van plezier’ horen: monumentale cafés, hotels en sociëteiten, sportlocaties, zwembaden, maar ook theaters en monumentale plekken waar ‘meisjes van plezier’ te vinden waren. Den Haag heeft ze allemaal. U kunt tijdens Open Monumentendag een aantal plekken vrij bezoeken. Ook kunt u natuurlijk een drankje drinken in de monumentale cafés. Daarnaast is er in Den Haag een groot aantal musea te vinden in monumentale panden. De lijst is te lang om hier te vermelden, maar denk hierbij niet alleen aan het Mauritshuis en het Gemeente Museum. Ook bijvoorbeeld het Panorama Mesdag en Museum Bredius zijn de moeite waard.
Op Scheveningen bevindt zich het zeer bijzondere Toverlantaarnmuseum. Het Toverlantaarnmuseum is een museum en theater in een. Hier vindt men allerlei voorbeelden van toverlantaarns, de voorloper van moderne projectieapparatuur.
Heel bijzonder is de theatervoorstelling van Firma Mes op zondag (entree niet gratis), tijdens deze voorstelling worden geheime plekken van plezier onthuld.

Download hier de brochure.