Dagelijkse Groenmarkt 37

Mutters, J.
Registerblad

Na afbraak van het belendende perceel thans tot hoekpand geworden. Rijk gedetailleerde voorgevel in neorenaissancestijl, naar ontwerp van Joh. Mutters, gedateerd 1890. Breedte vijf vensterassen; parterre en verdieping. Achter de gevel een modern gebouw. De gevel heeft een middenpartij met puntgevel, geflankeerd door obelisken. Boven de zijgedeelten houten opzetstukken. De gevel vertoont verder een reeks getoogde openingen in de parterre, een fries met terracotta reliefs en vlechtwerk onder de kroon- lijst, geblokte vensteromlijstingen, afwisselend frontons en hoofdgestellen boven de vensters van de verdieping en balkons op gebeeldhouwde consoles.

Gevel van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur-historische waarde van de voorgevel.

hoek Dagelijkse Groenmarkt/Visbanken
geveldetail